Uppteckning nummer NM-MNM1654

Upptecknare: P. Jn.
Meddelare: Lantmätare Joh. Staaf  År: 1922

Socken/stad: Selånger

För fattigförsörjningen inom socknen är en särskild styrelse bildad, vilken åligger att om fattigvårdspersonalens försörjning vidtaga de åtgärder, som lämpligast synas. Och är därvid sålunda beställt, att skattetalet utgör normen för bestämmandet av huru många dagar på året varje hemmansåbo åligger att fattighjon vårda. Sedan det hos en hemmansägare vistats det av ordföranden bestämda antalet dagar, skjutsas det till den, vilken därnäst i ordningen fattighjonets hysande tillkommer. Och således förfares med socknens alla övriga understödstagare.

Folkminnessamlingen Pehr Johnssons saml. VIII. Fattigvård.